Bliv inspireret til design af trøjemotiv med Cecilie fra 2.W på Borupgaard Gymnasium

Cecilie går i 2.W på Borupgaard Gymnasium, der uden tvivl er én af de mest velforberedte gymnasieklasser i dansk uddannelseshistorie – i hvert fald angående bestilling af studietrøjer.

Klassen skal nemlig på studietur til Tenerife i foråret 2020, men designede trøjemotiv og bestilte trøjer allerede i oktober 2019!

Cecilie er den kreative sjæl, der egenhændigt påtog sig den fornøjelige, men krævende opgave at designe og tegne det superflotte motiv, der pryder klassens fede studietrøjer.

Æstetik på højt plan

Med denne kunstneriske sjæl i røret så jeg mit snit til at spørge nærmere ind til Cecilies tilgang til design af et sådant motiv fra bunden.

Kan du fortælle om, hvordan du fik ideen til motivet?

'Jeg ville gerne have, at det skulle være lidt anderledes, og så kunne jeg godt lide tanken om noget cirkulært, så det var mit udgangspunkt.

Studieturen går til Tenerife, så jeg startede med at tegne én af Tenerifes store vulkaner.

Og så skal vi derned hovedsageligt for at kigge på stjerner, så jeg ville gerne vise stjernehimmelen.

Da der også er mange lækre strande på Tenerife, fik jeg ideen at tegne en person på en strand under en klar nattehimmel, som beundrer klassiske himmellegemer som stjerneformationer, månen og planeter.'

Find mere inspiration til fede trøjemotiver Tryk her!

'Jeg spurgte også venner og familie om input og ideer, og så blev jeg også inspireret af en tegning, som en af mine klassekammerater havde tegnet som forslag til motivet – hun havde tegnet Saturn, hvilket jeg synes passede rigtig godt ind, så den idé endte jeg også med at tilføje motivet.'

Det blik - de trøjer - et smukt øjeblik

Hvordan gik du i gang med at lave motivet?

'Jeg tog et stort blankt stykke papir, hvor jeg håndtegnede tre forskellige skitser med blyant. Af de tre skitser valgte klassen en favorit, som jeg så arbejdede videre med. Da jeg havde en illustration, vi var tilfredse med, tegnede jeg den op med sort tusch.

De lige linjer ud fra tegningen er lavet digitalt, da de skulle være helt lige og have lige stor afstand mellem sig. Jeg fik hjælp til det af min kære mor, der har adgang til den slags redigeringsprogrammer. Derefter bad jeg hver person i klassen skrive deres navn i et felt, så de fik et personligt og individuelt udtryk.

Da min egen håndskrift ikke er noget at prale af, fik jeg hjælp af en klassekammerat til at skrive teksten på motivet. Det havde hun meget bedre styr på, og det blev rigtig flot.'

Er i blevet glade for, hvordan trøjerne kom til at se ud?

'Ja, det er vi!'

Nogle spørgsmål er bedst lukkede ;)

Var der nogle praktiske udfordringer med bestillingen?

'Ikke rigtig - vi valgte Smilo, fordi det virkede så nemt. Vi havde fået tilsendt en prøvepakke på forhånd, så vi vidste, at vi ville blive glade for kvaliteten.'

Bestil jeres egen prøvepakke og tjek kvaliteten Gratis prøvepakke!

'Der var ikke nogen store udfordringer, men det er vigtigt at være opmærksom på at overholde deadlines, så folk får betalt til tiden og sådan.

Derfor lavede vi en facebook-gruppe, hvor jeg kunne kommunikere ud til klassen omkring motivet og deadlines for betaling og diverse ting.

Vi var også lidt nervøse for, hvilken størrelse printet bagpå trøjen skulle have. Vi endte med at bestille det i A3, som vi egentlig troede ville blive for stort, men det endte med at være helt perfekt.'

Inspiration: check
Bestilling og levering: check
Ja, så er der kun tilbage at vente

Når nu 2.W endnu ikke har været på studietur, kunne jeg selvsagt ikke spørge meget mere ind til den – men med en rejse til ferieparadiset Tenerife med indbygget stjernekiggeri på programmet og alle iført veldesignede studietrøjer, så er turen dømt til succes!

Klassen fremviser stolt resultatet

Hos Smilo takker vi mange gange for Cecilies tid – det er enormt givtigt at få et dybere indblik i designprocessen af nogle af de flotte og inspirerende motiver, vores kunder får frembragt.

Vi er her hos Smilo blevet en del klogere – og det håber vi også, at du er, kære læser!

Har du og din klasse også haft en fed oplevelse, der fortjener at blive fortalt, så hører vi meget gerne om den! Skriv til os på: bjarke@smilo.dk