Emilie fra Slagelse Gymnasium forklarer, hvordan research og forberedelse øger chancerne for en succesfuld studietur og studietrøjer, man kan være stolte af.

For idrætsklassen 2.T fra Slagelse Gymnasium afhang studieturens succes ikke af held – de havde nemlig sikret sig de famøse 90 % succesrate ved at forberede sig hjemmefra. Emilie, som var repræsentant for klassens studietrøjeprojekt, gav mig et run-down af klassens studietur, og hvad der gik forud derfor.

2.T’s studietur gik til Toscana i Italien, hvor de klatrede i grotter, kørte på mountainbikes og spiste pizza en masse! At klatre er hårdt nok i sig selv, 2.T oppede dog sværhedsgraden ved at klatre på våde sten i mørke grotter med iskoldt vand under sig. Når man på den måde rykker grænser på ukendt territorium, så er ’forberedelse’ nøgleordet for succes.

Det samme gør sig gældende i de fleste af livets facetter, og jeg vil gennemgå to områder, hvor 2.T forberedte sig til en uforglemmelig studietur.

# 1. Bestilling af studietrøjer: undersøg mulighederne

Frugtbar forberedelse starter med at afdække sine ønsker og behov. For Emilie og hendes klasse var deres to hovedprioriteter hhv. pris og valgmuligheder omkring design.

Prisen skulle matche muligheden for, at trøjerne måske kun ville blive brugt på studieturen. Derfor ledte klassen efter en økonomisk løsning – så kunne hele klassen også være med uden at sende en hammer efter sparegrisen. Dertil var det også vigtigt, at de kunne tilpasse trøjens design efter egne ønsker, så den kunne få et unikt look.

Er Smilos trøjer noget for jer? Bestil GRATIS prøvepakke

Emilie og hendes medrepræsentant undersøgte forskellige leverandører af studietrøjer, og herunder bestilte hun en demonstration hos Smilo, hvor vi kom ud på skolen og viste trøjerne frem. Kombinationen mellem individuelt at kunne vælge mellem forskellige prisklasser, kvaliteter og tilpasningsmuligheder overbeviste dem, fortalte Emilie.

Forskellige klasser har forskellige præferencer. Find dem, som leverer netop dét i vil have!

Klassens flotte logo blev håndtegnet af den kreative klasserepræsentant Emilie

# 2. Aktiviteter på turen: research hjemmefra

Da jeg spurgte ind til, hvordan selve turen var planlagt, gav Emilie et kæmpe skud ud til klassens undervisere, som arrangerede alle aktiviteter på turen. Det eneste eleverne selv skulle sørge for var betaling og pakning af tandbørster, pas og rene underbukser.

Klassen blev dog mindet om vigtigheden af at være grundig i sin research:

Som sagt var 2.T ude at køre mountainbike i det Toscanske højland. I høje bakker med groft terræn skal udstyret bare være i orden, men dette gav udbyderen af cyklerne imidlertid ikke indtrykket af. Klassen måtte desværre se igennem fingre med cyklernes tilstand og bevæge sig ud i terrænet ekstra opmærksomme.

Dette, fortalte Emilie, kunne måske være undgået, havde de undersøgt firmaet en smule grundigere.

“The best preparation for tomorrow is doing your best today.”

Selvom de fleste unge har fået blæst ørerne fulde af lignende (og velmenende) ord fra både forældre og undervisere, så vil jeg alligevel slutte af med et lige så velmenende råd:

- Skulle din klasse ikke være velsignet med lige så strukturerede og initiativrige undervisere som 2.T, så grib chancen, tag fat og forbered det manglende med dine kammerater. Det øger chancen for succes betydeligt!

Det var alt for denne gang – tusind tak fra alle hos Smilo fordi du læste med!

Særligt tusind tak til Emilie, der livligt fortalte om egne og klassens oplevelser på studieturen og gav brugbar og ærlig feedback omkring både trøjerne og Smilos service.

Har du og din klasse også haft en fed oplevelse, der fortjener at blive fortalt, så hører vi meget gerne om den! Skriv til os på: bjarke@smilo.dk